Blog

NO PAIN NO GAIN

Hide Content
Comments Off on Barnslighet comments

Barnslighet

November 19th, 2016 at 6:17 pm   Posted by admin in Uncategorized


Vi erkänner. Vi är barnsliga. Då var det sagt och nu finns inget kvar att skämmas för. Är det något som aktiverar barnasinnet bättre än leksaker? Ja, cirkus kanske. Och karuseller. Men vem har en cirkus hemma? Så därför får vi nöja oss med leksaker. Nåväl. Leksaker väcker barnasinnet. Vi har fastnat för 3D-pussel. Det är en sorts pussel som är mycket mer utmanande än vanliga pussel. Istället för att lägga bitarna på en platt yta så använder man bitarna för att bygga ihop objekt. Det kan vara allt ifrån Empire state building, till Eiffeltornet till tornet från Sagan om ringen där Sauron ibland håller till.
Gemensamt har de att det är otroligt att se hur byggnaden växer fram när man sätter ihop fristående små bitar. Om man vill lägga pussel med de lite mindre barnen kan nog traditionella pussel vara att rekommendera. När barnen blir lite äldre är det däremot fullt möjligt att tillsammans med dem gå över till 3D-pussel. Det sägs att pussel även främjar hjärnans förmåga att fokusera vilket helt klart är av vikt när man tränar. Sekunderna innan man försöker sig på ett tungt marklyft handlar om ren och skär fokus. Vi påstår inte att pussel hjälper dig att lyfta mer men de kanske hjälper dig att få hjärnan i rätt läge.

Lajbanssons leksaker på nätet har många exempel på intressanta pussel, från traditionella dito till dagens ämne, 3D-varianter. Vi har skummat igenom utbuden i Sverige och känner att det finns både det ena och det andra hos Lajbanssons, och till bra pris. Därför skulle vi nog först och främst rekommendera att man provar deras Taj Mahal-pussel som vi länkat precis ovanför.

Comments Off on Barnslighet