Blog

NO PAIN NO GAIN

Hide Content
Comments Off on 7 anledningar varför träning är bra för dig comments

7 anledningar varför träning är bra för dig

September 1st, 2015 at 3:29 am   Posted by admin in Uncategorized


Vill du må bättre, ha mer energi och kanske leva längre? Då behöver du inte göra mycket annat än att börja träna! Hälsofördelarna med att träna och fysisk aktivitet är svåra att ignorera. Och fördelarna med träning är dina att ta, det spelar ingen roll hur gammal du är, kön eller fysisk förmåga. Behöver du mer övertalning för att börja träna? Kolla då in dessa sju anledningarna till hur träning kan förbättra ditt liv!

 

Träning kontrollerar vikten

 

Träning kan hjälpa till att förhindra överskott av viktuppgång eller hjälpa till att gå ner i vikt. När du börjar med fysisk aktivitet, så förbränner du kalorier. Ju mer intensiv aktiviteten är, desto mer kalorier förbränner du. Du behöver inte träna i flera timmar om dagen för att dra nytta av fördelarna med att träna. Om du inte har möjlighet att göra en riktig träning, försök då att bli mer aktiv under din dag på små lätta sätt – genom att ta trappan istället för hissen eller öka takten när du gör dina hushållssysslor.

 

Bättre hälsa och minskar risken för sjukdomar

 

Är du orolig för hjärtsjukdomar? Hoppas du på att undvika högt blodtryck? Det spelar ingen roll hur mycket du väger just nu, att vara fysiskt aktiv boostar HDL (high-density lipoprotein), eller ”bra” kolesterol och minskar ohälsosamma triglycerider. Faktum är att vanlig fysisk aktivitet kan hjälpa dig att undvika eller klara av en stor skara av hälsoproblem och bekymmer, vilket inkluderar stroke, metabola syndromet, två typer av diabetes, depression och vissa former av cancer.

 

Träning förbättrar ditt humör

 

Behöver du ett emotionellt lyft? Eller behöver du koppla av lite efter en stressig dag? Ett pass på gymmet eller en rask 30 minuters promenad kan hjälpa med det. Fysisk aktivitet stimulerar flera hjärnkemikalier som kan göra att du känner dig gladare och mer avslappnad. Du kan även få bättre självförtroende om du tränar regelbundet.

träning

Bildkälla huffingtonpost.com

 

Träning boostar energi

 

Uppjagad av att gå och handla och allt som ska göras i hemmet? Regelbunden fysisk aktivitet kan förbättra muskelstyrkan och boosta din uthållighet. Träning och fysisk aktivitet ger syre och näring till dina vävnader och hjälper ditt kardiovaskulära system att arbeta mer effektivt. När ditt hjärta och lungor arbetar mer effektivt, så har du mer energi till att göra vardagliga sysslor.

 

Träning ger bättre sömn

 

Kämpar du med att somna? Eller att fortsätta att sova? Regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa dig att somna snabbare och göra din sömn djupare. Men se till att inte träna för tätt inpå läggdags, då kan det hända att du har för mycket energi för att faktiskt somna!

 

Träning ger ett bättre sexliv

 

Känner du dig för trött eller inte i form för att njuta av fysisk intimitet? Regelbunden fysisk aktivitet kan göra att du känner att du har mer energi och att du ser bättre ut, som kan ha en positiv effekt på ditt sexliv. Och det finns till och med en bonus för kvinnor: regelbunden fysisk aktivitet kan leda till en ännu bättre orgasm för kvinnor! Och män som tränar mer regelbundet har lättare för att ”hålla upp den” längre.

 

Träning kan vara kul

 

Träning och fysisk aktivitet kan vara ett roligt sätt att fördröja tiden med. Det ger dig en chans att koppla av, njuta av naturen och helt enkelt njuta av aktiviteter som gör att du blir glad. Fysisk aktivitet kan även hjälpa dig att förstärka banden mellan familj och vänner. Så, ta en danskurs, ta en lång promenad eller gå med i ett fotbollslag. Hitta en fysisk aktivitet som du tycker om, och bara gör det! Om du blir uttråkad – hitta något nytt!

Comments Off on 7 anledningar varför träning är bra för dig